Obvestila o videonadzoru so lahko pravilna – ali pa draga

Objavljeno:

Avtor:

V določbah GDPR in novega Zakona o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2 je pravilno izvajanje videonadzora v podjetjih jasno določeno in opisano, a se nekaterim še vedno ne zdi vredno, da bi poskrbeli za to. Pa jih potem inšpekcija udari tam, kjer najbolj boli: po žepu.

Zgodba Francesca Nigra, lastnika železnine v Italiji, je tako tipična, tako banalna in žal tako pogosta … Francesco je v svoji železnini postavil štiri kamere, da bi nadzoroval zaposlene in kupce. Na opozorila o izvajanju videonadzora v prostorih podjetja je seveda pozabil, pa je potem, ko je prišla inšpekcija, vil roke, trdil da je opozorilne table imel, da jih je samo začasno umaknil, ker je prenavljal, in obljubljal, da jih bo nemudoma postavil nazaj in kar je še takih izgovorov. Ni pomagalo: Francesco je moral plačati 2.000 EUR, njegovo podjetje pa še 20.000

Res je banalno in povsem nepotrebno, da se take reči še vedno dogajajo. Naj se ne zgodijo tudi vam – tudi pri nas gredo globe tja do 20.000 EUR! – poskrbite za pravilno izvajanje videonadzora, posvetujte se s strokovnjaki podjetja Dataofficer, predvsem pa si priskrbite opozorilne table, ki so povsem v skladu z GDPR in ZVOP-2: kliknite semkaj in jih naročite!