Videonadzor je lahko dvorezen meč!

Objavljeno:

Avtor:

Nekje na Hrvaškem je nekdo šel napolnit rezervoar svojega vozila in bil zelo nezadovoljen: bil je prepričan, da izmerjena in zaračunana količina goriva ne ustreza dejansko natočenim litrom. Pa je izkoristil svojo pravico kot potrošnik in prosil podjetje, da mu pokaže posnetke videonadzora.

Podjetje je zahtevo zavrnilo, on pa je prosil za mnenje urad informacijskega pooblaščenca. Ta mu je pritrdil in odločil, da mora podjetje deliti posnetke s stranko. Pa se je zapletlo.

Ker podjetje ni hotelo deliti posnetkov videonadzora – kdo ve, zakaj! – je trdilo, da so posnetke “žal” uničili. Prav, je rekel informacijski pooblaščenec, potem bomo pa izrekli kazen. In je podjetje moralo plačati 120.000 evrov!

To je še en primer v dolgi vrsti napak pri videonadzoru, ki vse več podjetij vse močneje udarijo po žepu. Dataofficer prav zato izvaja posebej prilagojena e-usposabljanja na temo pravilnega izvajanja videonadzora: več o tem najdete tukaj, pišite nam na info@dataofficer.si ali pa nas pokličite na +386 41 314 400!